The Portfolio project

Image

Kompetanse

  • God kunnskap i HTML og CSS.
  • Relativt god forståelse av funksjonaliteten ved dynamiske websider (PHP og ASP.NET).
  • Jeg har god forståelse av javascript, og bruk av jQuery.
  • God forståelse for layout og bruk av typografi i webdesign.
  • Jeg har noe erfaring med bruk og oppsett av Wordpress.
  • Noe erfaring med responsiv webdesign.

Historikk

I 1997 laget jeg mine første enkle hjemmesider ved hjelp av Netscape Navigator 3.0 "Gold" med innebygd WYSIWIG-editor. Etter det har jeg hovedsaklig laget websider i teksteditorer. Jeg har testet flere HTML- og WYSIWIG-editorer gjennom årene. Men jeg har i hovedsak holdt meg til ren tekst redigering, men jeg har testet Dreamweaver (CS4), men ikke brukt det mye.

Jeg har holdt meg til eksisterende standarder innen HTML, og senere CSS, gjennom tidens gang. Og jeg har alltid forsøkt å tøye grensene for å oppnå det designet jeg ønsket for sidene. 'Layout med tabeller perioden' snakker vi ikke lenger om. Takk og pris for det.

Mens webdesign har utviklet seg har jeg alltid holdt meg oppdatert, og har laget diverse private sider, og eksperimentert med forskjellige ting. Jeg har satt opp egen privat web-server, som jeg bruker til diverse forsøk og tester av aktive websider (php, wordpress, test av cms osv.)

Min kunnskap om webdesign har utviklet seg etter 'need-to-know'-basis, dvs. at jeg har lært meg ting etterhvert som jeg har hatt bruk for dem, så noen hull kan forekomme, men jeg er rask til å plukke opp ny kunnskap og internett er et oppkomme av ressurser og verktøy som er nyttige for å lære.

Det siste året har jeg forsøkt å sette meg mest mulig inn i responsiv webdesign og bruk av webfonter.

Eksempler

Det siste prosjektet jeg har jobbet med er en hjemmeside for et lokalt band, Supernova Downtown, som senere også vil inneholde en nettbutikkløsning basert på Wordpress med diverse utvidelser. Mye av utviklingstiden har gått med til å teste diverse gratisløsninger siden budsjettet var på null, så derfor falt valget på Wordpress. Siden det er enkelt for bandet å administrere selv når alt er ferdig satt opp. Sidene tar i bruk noe jQuery (FlexSlider og fancyBox) og bygger på Bootstrap Framework. Sidene er responsive og skal være mest mulig tilpasset til mobile enheter.
Supernova Downtown

Jeg har også et lite hobbyprosjekt som er en guide for det finske pilkespillet Propilkki 2. Denne guiden har blitt besøkt fra steder som Mongolia, Australia, Alaska, Kina og Libya. Hvis du googler 'propilkki guide' skal den komme opp som en av de første treffene, og den har hatt over 6000 unike besøk siden lanseringen (12. april 2012). For øyeblikket ligger besøket på mellom 10 og 20 besøkende daglig. Jeg har også en spillserver for spillet med plass til 21 spillere om gangen, som har godt med besøk døgnet rundt.
ProPilkki 2 Guide